Erik Lemcke
 • Male
 • Frederiksberg
 • Denmark
Share on Facebook Share

Erik Lemcke's Friends

 • Frank Suhr
 • Eline Bisognin
 • Larisa
 • Dorthe Christensen
 • Rose Svastha
 • Frederik Skriver Sørensen
 • Jørgen Synnergren
 • Malone Diee Jensen
 • Troels Just Christoffersen
 • Tomas Lindstroem
 • Ivan Normann Andersen
 • Maj-Brit Jo Arnested
 • Vera Teglgaard
 • Eva Cecilia Berggren
 • Trine Runge

Erik Lemcke's Groups

Erik Lemcke's Discussions

Transition Training and Consulting. Et nyt tiltag i TT UK

I UK er der etableret en “Transition Training and Consulting” gruppe der der på…Continue

Started Jul 31, 2010

 

Erik Lemcke's Page

Latest Activity

Lone Gram Larsen joined Erik Lemcke's group
Thumbnail

Omstilling Frederiksberg TT

Er en officiel lokal Transition Town Gruppe for alle på Frederiksberg, som ønsker at bidrage med konkrete projekter samt etablering af en omstillingsplan, så Frederiksberg bliver mere resilient og robust overfor kommende klima- og energiproblemer
Jan 13, 2015
Erik Lemcke left a comment for Pia Ravn
"Hej Pia  Dejligt at i kom så mange fra jeres nystartede Omstillings initiative. Svend Møller Jensen fra Folkeuniversitetet har kontaktet mig og spurgt efter din mail adresse. Vi du tage kontatk med ham…"
Dec 5, 2013
Pia Ravn is attending Erik Lemcke's event
Thumbnail

Omstilling til bæredygtige lokalsamfund at Ålborg Universitet

December 3, 2013 from 7pm to 9pm
Vi er i en slags ”catch 22”: vækstsamfundet baseret på fossile brændstoffer vil føre til flere naturkatastrofer. Derfor må vi finde en anden vej baseret på mindre vækst og lokal omstilling.På mødet gives en grundig introduktion til Omstillingsbevægelsen samt til konkrete omstillingsprojekter, og komme med ideer til hvorledes lokale samfund kan omstilles til bæredygtighed.Oplægshiolder: Erik Lemcke. Proceskonsulent og facilitatetor, samt medinitiatitger til Omstilling Danmark See More
Nov 30, 2013
Erik Lemcke's event was featured

Omstilling til bæredygtige lokalsamfund at Ålborg Universitet

December 3, 2013 from 7pm to 9pm
Vi er i en slags ”catch 22”: vækstsamfundet baseret på fossile brændstoffer vil føre til flere naturkatastrofer. Derfor må vi finde en anden vej baseret på mindre vækst og lokal omstilling.På mødet gives en grundig introduktion til Omstillingsbevægelsen samt til konkrete omstillingsprojekter, og komme med ideer til hvorledes lokale samfund kan omstilles til bæredygtighed.Oplægshiolder: Erik Lemcke. Proceskonsulent og facilitatetor, samt medinitiatitger til Omstilling Danmark See More
Nov 14, 2013

Profile Information

Vælg mellem Region eller Storby
Stor København
Hvad er din motivation for at være med i omstillingen? Hvad er din interesse/ fokus områder når det gælder omstilling?
Oplever at det er meget vigtigt at der sker en omstilling i lokal områderne - i eksisterende byer - så vi bliver mindre afhængige af fossil energi og samtidig udvikler et et byområder der fokusere på livskvalitet for de enkelte borgere.
Hvad kan du eller din gruppe bidrage med? Hvad kan du lære andre?
Vi kan give inspiration til andre i vores lokalsamfund så flere får øjnene op for nødvendigheden af at vi går i gang med omstillingen nu. Jeg håber at kunne bidrage med transition træningsseminarer, viden, foredrag og facilitering af processer der føre frem mod omstillingen
Hvilke relevante bøger eller hjemmesider anbefaler du til omstillingen?
Youtube Earth 2100 part 1 - 8 der giver et godt indtryk af hvordan udviklingen kan forløbe hvis vi ikke handler sammen og gør de rigtige ting
http://www.youtube.com/watch?v=DB7LRRjJflU&feature=related
Rob Hopkins Youtube introduktioner Transition Handbook.
her har vi fine løsningsforslag

Starten på Transition Town Danmark og Omstilling Frederiksberg

I efteråret 2009 besøgte jeg Transition Totnes og Transition Forest Row i England i forbindelse med at jeg på RUC skrev en master i socialentreprenørskab om Transition Town. Besøget bekræftet kun, at det var vigtigt at få etableret en Transition Town bevægelse i Danmark for at etablere et mødested for personer der ønske at skabe lokale omstillingsinitiativer i eksisterende byer. På den baggrund gik jeg sammen med Pouline Middleton og Niels Johan Juhl Nielsen i gang med at skabe interesse for og netværke med andre ligesindede for at starte Omstillingsbevægelsen i Danmark.
Siden den gang er det gået stærkt, vi afholdte en række arrangementer i efteråret herunder på Klimaforum09, hvor vi havde 2 transition trænere Naresh og Sophy samt Netværkskoordinatoren Ben Brangwyn over fra England. Vi afholdt opstart møde i januar for Transition Danmark med 55 deltagere og i februar var jeg medinitiativtager til at starte "Omstilling Frederiksberg". Som efterfølgende er blevet godkendt som den først Transition Town i Storkøbenhavns området.

Erik Lemcke's Photos

Loading…
 • Add Photos
 • View All

Comment Wall (17 comments)

You need to be a member of Omstilling Danmark - to add comments!

Join Omstilling Danmark -

At 6:39pm on April 8, 2013, Ditlev Nissen said…

Hej

Vi har brug for din hjælp til at løbe Omstillingsagent-kurset for ledige i gang. Måske er det noget for dig eller du vil fortælle om det til de ledige i din omgangskreds? Eller du har måske et projekt til omstillingsbutikken? 


NYSKABENDE OG PRAKSISNÆRT KURSUS 
I slutningen af maj løber det første omstillingsagent-kursus af stablen i Lejre Økologiske Kommune. Kurset er henvendt til ledige medborgere. Kurset er praksisnært med besøg i kommunale institutioner, virksomheder og i lokalsamfund der er i gang med konkrete omstillingsprojektet. F.eks. det gryende producentsamarbejde, hvor nye samarbejdsrelationer mellem landmænd og lokalsamfund skal være med til at sætte skub i den økologiske fødevareproduktion. Sådanne omstillingsprocesser er meget lærerig og vil give de ledige indsigt i de udfordringer og vanskeligheder man står over for i arbejdet med at skabe grøn omstilling. 

GRØN JOBSKABELSE 
På kurset skal kursisterne lave et omstillingsdesign knyttet til projekter der er slået op i Omstillingsbutikken. Her kan virksomheder, institutioner og lokalsamfund udbyde projekter med det formål, at få en gruppe kursister til at undersøge, hvordan projektet kan omstille til en mere bæredygtig produktion, organisation eller drift. Det kunne være en tømrermester der gerne vil omstille fra konventionelt til bæredygtigt byggeri. Eller et boligområde der ønsker biologisk spildevandsrensning i f.eks. en rodzone eller et pilefordampningsanlæg, frem for en konventionelle løsning hvor spildevandet transporteres til et fjernt rensningsanlæg. Sådanne projekter kan i nogen tilfælde føre til et match mellem en virksomhed og en ledig, således at den ledige får et regulært job med fokus på grøn omstilling. 

NETVÆRK OG INNOVATION 
Ambitionen er at den praksisnære læring skal bidrage til omstilling på to niveauer. Det skal give de ledige mulighed for at udbygge deres personlige netværk i forhold til jobsøgning inden for det grønne område. Samtidig kan kursisternes omstillingsdesigns tilføje nye perspektiver og input til videreudvikling, der forhåbentlig kan bidrage til innovation i de enkelte projekter. 

KURSUSUDBYDER 
Kurset udbydes af den socialøkonomiske virksomhed Klima & Beskæftigelse, der har rødder i fire sjællandske økosamfund. Dette sker i samarbejde med University College Syddanmark. Underviserne er praktikere, ildsjæle og erfarne undervisere med et mangeårigt engagement i bæredygtig omstilling. 

SKUB PÅ OMSTILLINGEN - hjælp os med at nå ud til vores kommende kursister! 
Videresend oplysninger om dette kursus til kollegaer der der har ledighed som deres indsatsområde. Tilmeldingsfrist 22. april. 
 
INFOMØDER
SE MERE PÅ www.omsti
At 2:20am on February 13, 2013, Heidi-Maria H Jensen said…

Hej Erik :)
Bliver der afholdt et Transition Training kursus i år?

Aller bedste hilsener,

Heidi

At 9:44pm on March 14, 2012, Hans Jørgen Rasmussen said…

Hej Erik

 

Jeg vil bare takke for modtagelsen, og så i tillæg fortælle at du og jeg havde kontakt for en tid tilbage, jeg ringede til dig, og vi havde en kortere samtale i telefonen.

 

I mellemtiden har jeg arbejdet ganske målrettet videre med transition-sagen, og arbejder fortsat for at mobilisere nordmænd for sagen. Det går fremad, men langsomt.

Grunden til at jeg lod mig registrere hos jer er, at jeg ikke vil udelukke at det kan blive nyttigt med et samarbejde eller udveksling af ressourcer og ideer. Og så har jeg også lagt en link til jer ud på facebook for at udfordre danske venner og familie til at tage kontakt. Vi får se om de gør det.

 

Lige nu befinder jeg mig i Alanya, Tyrkiet, - på flugt fra norsk vinterføre og isglatte veje og fortove. Vi skal tilbage om en uge, og da har jeg planlagt en del møder med lokale folk i mine bestræbelser på at få sat fart i tingene i nordnorge.

 

Der er to hovedproblemer vi slås med:

- Nordmænd har det for godt, og nationen er for rig. Det blir for vanskeligt at få dem til at tage en krise alvorligt når de selv oplever de lever midt i smørøjet og lukker øjnene for alle krisetegn.

- Det meste af det velegnede undervisningsmateriale findes bare på engelsk. Vi trænger oversættelser.

 

Jeg tillader mig at sende dig et powerpoint foredrag som siger en del om hvor jeg står.  Det kan være fint hvis vi kan holde kontakten.

 

Du er velkommen til at bruge det som du vil

 

Vi tales ved.

 

Med venlig hilsen

Hans Jørgen  

 Hvilken%20KriseNYESTE.pps

At 12:45pm on December 29, 2011, Thomas Mølgaard said…

Hej Erik

Tak for din velkomst.

Jeg synes særligt at det kunne være sjovt at beskæftige sig med en dansk version af River Cottages Land Share projekt, hvor man gives mulighed for at dele sin jord ud til andre og folk uden jord får mulighed for at få adgang til jord.

Så også et sted at der var drøftelse om dette ift et stykke jord på Frederiksberg i Nærheden af begyndelsen af Vesterbrogade og ved KB tennisklubben (som jeg husker det). Ved du hvad der blev af dette?

Mh

Thomas

At 9:27pm on November 13, 2011, Michael Ansbak said…

Hej Erik

Tak for velkomsten.

Er det muligt at få lidt mere info om hvad I har lavet i gruppen indtil nu?

Hilsen

Michael

At 4:36pm on October 18, 2011, Peter Yde said…

Kære Erik!

Tak for tilbud om at deltage ved arrangementet den 30. oktober. Desværre kan jeg ikke deltage, da jeg ikke kan nå til København og hjem igen søndag med tog. Det er ellers nogle spændende emner, der skal diskuteres. Jeg håber at få muligheden en anden gang.

De bedste hilsener

Peter Yde

At 10:37am on May 18, 2011, John Larsen said…

Hej Erik,

Jeg har ikke noget imod at være venner med mine venner...

Hilsen John

At 8:54am on November 13, 2010, Linda Noack said…
Hej Erik, ja, jeg har fundet arbejdsgruppen. Hvornår mødes I igen? Hvordan bliver jeg meldt til? Mvh Linda
At 9:36pm on November 10, 2010, Linda Noack said…
Hej Erik, super hvis I har en arbejdsgruppe om fødevarer og bæredygtighed som kan bruge en deltager mere ;-) Lad mig høre mere. Ville gerne deltage på transition træning, men Friland er for langt væk. Hvornår blir der noget i Kbh's nærhed? Vh Linda
At 9:32am on October 23, 2010, Michael Søgaard Jørgensen said…
Hej Erik
Tak for velkomsten. Har set at der er arrangement i morgen 24. okt., men ved ikke om jeg kan arrangere at få tid til at deltage. Vi snakkes ved. Mvh. Michael

Erik Lemcke's Videos

 • Add Videos
 • View All

Erik Lemcke's Blog

Altid en fornøjelse at blive delagtigjort i Inge Røpkes tanker

”Når jeg tager en ressource, kan du ikke også tage den” - See more at:

http://baggrund.com/nar-jeg-tager-en-ressource-kan-du-ikke-ogsa-tage-den/#sthash.blpF6ycn.VlMo99qV.dpuf

Posted on June 25, 2013 at 6:52pm

I Århus gør de det bare

Aktive unge laver festival for omstilling i Århus.

læs informations artikel

Posted on April 15, 2013 at 5:33pm

Omstilling til en bæredygtig fremtid nu

50 unge er gået sammen i et ungenetværk "Omstilling NU"

Dejligt at vi er så mange der arbejder for at der sker en omstilling af Danmark til et mere bæredygtigt samfund. Men hvor vil det være dejligt, om vi kunne forene vores kræfter så der blev skabt større forståelse af at omstilling er nødvendig nu hos såvel befolkningen som politikkerne 

Læs kronikken i Information…

Continue

Posted on March 13, 2013 at 8:30am

I informations leder 13. Dec. ”Efter væksten, efter Vesten” af Jørgen Steen Nielsen

Nævnes ordet Resilience 2 gange og Transition bevægelsen indgår som en del af løsningen. Jeg har længe ønsket om at ordet resilience bliver brugt og forstået af mange danskere, samt at det fremover vil indgå som noget der stræbes efter at opnå. 

http://www.information.dk/319837

Posted on December 13, 2012 at 3:35pm

 
 
 

© 2016   Created by Erik Lemcke.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service